Γιώργος Παπανδρέου: Επιστροφή στη Βουλή με το iPad ανά χείρας (pics)
Γιώργος Παπανδρέου: Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ, εκτός από αθλητικός τύπος, είναι λάτρης των νέων τεχνολογιών και ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτό που στην καθομιλουμένη αποκαλούμε “γκατζετάκιας”. Κάτι που απέδειξε από την παρουσία του στην ολομέλεια, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το come back του στα έδρανα της Βουλής, έπειτα από απουσία ετών (καθώς το ΚΙΔΗΣΟ δεν είχε εκλεγεί το 2015), έχοντας μαζί του το iPad του, το οποίο χρησιμοποιούσε αρκετά συχνά, κρίνοντας από τις διαθέσιμες φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε και εσείς να δείτε παρακάτω. Με τη γραφίδα στο χέρι, ο άλλοτε πρωθυπουργός της χώρας και νυν βουλευτής στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά, έφερε “αέρα” gadget στη Βουλή, τραβώντας τα βλέμματα των φωτογράφων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το gadget του
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομιλία του στη Βουλή
“Αν θεωρούμε ότι βγαίνοντας στις αγορές με χαμηλά επιτόκια, επιστρέφουμε στην κανονικότητα, κάτι που καλλιεργείται είτε από την ΝΔ σήμερα, όπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ χθες, κάνουμε λάθος μεγάλο, που ίσως αποδειχθεί και μοιραίο”, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και διερωτήθηκε για ποια κανονικότητα γίνεται λόγος. “Μήπως εννοούν επιστροφή στη δήθεν κανονικότητα που μας οδήγησε στην κρίση;”.
Παράλληλα, έκανε αναφορά και στην περίφημη πλέον ρήση του, “Λεφτά υπάρχουν”, τονίζοντας πως τότε απέδειξε μεν ότι υπάρχουν όντως, αλλά… χάλασε η πιάτσα: “Όταν είπα λεφτά υπάρχουν το απέδειξα ότι υπάρχουν, αλλά χάλασα την πιάτσα. Και θα την χαλάμε την πιάτσα για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Το πελατειακό σύστημα ως το σημαντικότερο πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα. Ήταν εύκολο, πολύ εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ και ως εξιλαστήριο θύμα να πληρώσει τα σπασμένα. Να λεηλατηθεί ψηφοθηρικά. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκρύψουν τα πραγματικά και βαθύτερα προβλήματα της χώρας”.
Όσο για το ζήτημα ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ανέφερε: “Αυθαιρεσία είναι ο υπουργός Παιδείας – υπηρέτησα το υπουργείο αυτό, να αποφασίζει ποια τμήματα, ποια πανεπιστήμια, πόσοι θα είναι οι καθηγητές και πόσοι θα είναι οι εισακτέοι. Ένα σοβιετικού τύπου σύστημα, που κινείται με στενά κομματικά ή πελατειακά κριτήρια. Η Νομική Πατρών είναι θύμα αυτής της αντίληψης”.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας