Sukhoi Superjet 100: Οι επιβάτες της business class εμπόδισαν τους υπόλοιπους να σωθούν στο αεροπορικό δυστύχημα

Sukhoi Superjet 100: Οι επιβάτες της business class εμπόδισαν τους υπόλοιπους να σωθούν στο αεροπορικό δυστύχημα
Sukhoi Superjet 100: Σοκάρουν οι μαρτυρίες.

Sukhoi Superjet 100: Οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 41 άτομα, προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο «24tv», ορισμένοι επιβάτες της business class άρχισαν να πανικοβάλλονται και σηκώθηκαν από το κάθισμά τους, παίρνοντας μαζί τις χειραποσκευές τους, με αποτέλεσμα να κλείσουν τον κεντρικό διάδρομο.

Το γεγονός αυτό έκανε πιο δύσκολη την εκκένωση του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα οι επιβάτες των πίσω θέσεων να καθυστερήσουν να καταφέρουν να βγουν και πολλοί από αυτούς να βρουν το θάνατο. Στα αεροσκάφη Aeroflot της πτήσης SU 1492 υπήρχαν συνολικά 12 θέσεις στη business class και 75 στην οικονομική θέση.

«Λιποθυμήσαμε από το φόβο»

Παρ΄ όλο που οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας δεν είναι ακόμα γνωστές, οι επιβάτες ανέφεραν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως το Soukhoi Superjet 100 επλήγη από κεραυνό, λίγο μετά την απογείωσή του. «Ναι, αυτό συνέβη. Τουλάχιστον είδα μια λευκή λάμψη», είπε ένας από τους επιζήσαντες επιβάτες, Ντμίτρι Χλεμπούσκιν, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Απογειωνόμασταν και το αεροσκάφος επλήγη από τον κεραυνό (…) Η προσγείωση ήταν δύσκολη, σχεδόν λιποθυμήσαμε από το φόβο. Το αεροπλάνο αναπήδησε πάνω στην πίστα σαν ακρίδα και έπιασε φωτιά στο έδαφος», τόνισε ο Πιοτρ Εγκόροφ, επίσης επιβάτης της πτήσης, στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Η Ρωσία έχει ανασύρει τα πτώματα των 41 ανθρώπων

Η Ρωσία έχει ανασύρει τα πτώματα των 41 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γεβγκένι Ντίτριχ, στους δημοσιογράφους. Τριάντα τρεις επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος επέζησαν, είπε. Έξι από τους επιζώντες είναι σε σοβαρή κατάσταση και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, είπε ο υπουργός.Το πλήρωμα του αεροσκάφους επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του. «Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους» και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play