Μικρή Μαντλίν: Οι εξελίξεις στην υπόθεση και ο νέος ύποπτος

Μικρή Μαντλίν: Οι εξελίξεις στην υπόθεση και ο νέος ύποπτος
Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν και οι πορτογαλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Εξελίξεις και ένας νέος ύποπτος στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν. Οι πορτογαλικές Αρχές, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Correio da Manha», έδωσαν εντολή να ερευνηθεί ένα νέο σημαντικό στοιχείο και ένας νέος ύποπτος. Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία. Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελία δεν αποδέχθηκε πριν από λίγο καιρό το αίτημα για εξέταση νέων στοιχείων, η πορτογαλική εφημερίδα γράφει ότι η αστυνομία ερευνά σημαντικές παραμέτρους σχετικά με την εξαφάνιση.

«Περισσότεροι επιθεωρητές της πορτογαλικής αστυνομίας εξετάζουν ένα νέο πρόσωπο που θεωρείται ύποπτο», γράφει χαρακτηριστικά. Η έρευνα γίνεται υπό άκρα μυστικότητα για το ποιος μπορεί να είναι ο νέος ύποπτος, προσθέτει. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Αρχές δεν έχουν δεν έχουν σχολιάσει ακόμα τις πληροφορίες της εφημερίδας. Ωστόσο, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι γονείς της ανακοίνωσαν ότι όσο ζουν θα συνεχίσουν να ψάχνουν το παιδί τους.

Μικρή Μαντλίν: Σάλος με τη μητέρα της

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας “Sol”, συνδέει τη μητέρα της μικρής Μαντλίν, Κέιτ Μακ Καν με την MI5. Όπως υποστηρίζει, κατά την εξαφάνιση της κόρης της, εκείνη εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας της υπηρεσίας αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Χοσέ Αντόνιο Σαράιβα υποστήριξε ότι ένας γιατρός είχε επικοινωνήσει μαζί του για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν, επιμένοντας ότι η εξαφάνισή της συνδέεται με τη «μυστική δραστηριότητα» των γονιών της, λόγω της «πιθανής» συμμετοχής της μητέρας της στην MI5. Ο δημοσιογράφος εκτιμά ωστόσο ότι έτσι εξηγείται και η τότε απόφαση του Γκόρντον Μπράουν να στείλει το Βρετανό πρέσβη στο θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε το 3χρονο κορίτσι.

Την ίδια εκτίμηση είχε κάνει και ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Πορτογαλίας, Γκονσάλο Αμαράλ, υποστηρίζοντας πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι η MI5 βοήθησε στη συγκάλυψη της εξαφάνισης και του θανάτου της Μαντλίν. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας, από την πλευρά του, έχει χαρακτηρίσει τις θεωρίες συνωμοσίας ως «γελοίες», δηλώνοντας πως οι «κατηγορίες» που προσάπτονται στους γονείς της μικρής Μαντλίν, έχουν απασχολήσει μια μικρή μειοψηφία κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play