Σκόπια: «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»

Σκόπια: «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»
Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή χαιρέτισαν τα Σκόπια.

Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή την Παρασκευή χαιρέτισαν τα Σκόπια.

Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας  έδωσε παράλληλα συγχαρητήρια στους πολίτες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν».

Ζάεφ: “Συγχαρητήρια φίλε μου Τσίπρα, πετύχαμε ιστορική νίκη”

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με μήνυμά του στο Twitter, λίγα λεπτά μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Ο Ζόραν Ζάεφ μάλιστα επέλεξε να βάλει αυτή την φωτογραφία στο ποστάρισμά του.

Ντιμιτρόφ: “Ζήτω ο οραματικός πατριωτισμός”

«Το θάρρος και η ελπίδα νίκησαν τον φόβο» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Το μέλλον είναι εκεί, σημειώνει ο κ. Ντιμιτρόφ αμέσως μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο και επικαλούμενος τον Νίκο Κοτζιά, επισημαίνει πως η Ιστορία πρέπει να είναι δάσκαλος, όχι φυλακή.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας δηλώνει υπερήφανος γι’ αυτά που κατάφεραν και στέλνει το μήνυμα:

«Ζήτω η φιλία μας και η φιλία μεταξύ των χωρών μας! Ζήτω ο οραματικός πατριωτισμός!».

  • Η ανάρτηση του Νικολά Ντιμιτρόφ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play