Brexit: Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία για τη συμφωνία στο κοινοβούλιο

Brexit: Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία για τη συμφωνία στο κοινοβούλιο
Brexit: Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, απέρριψε εκ νέου τη συμφωνία.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα ψηφίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit η οποία επισφραγίστηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού», που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό.

Η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η αντιπρόταση Κόρμπιν για το Brexit

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, απέρριψε εκ νέου τη συμφωνία χαρακτηρίζοντάς την «κακοφτιαγμένη». Σημείωσε ότι η επιμονή σε αυτή τη συμφωνία δε συνιστά ένδειξη στωικότητας, αλλά «πράξη εθνικού αυτοτραυματισμού». Αντιπρότεινε παραμονή «σε μία περιεκτική τελωνειακή ένωση και μία στενή συμφωνία για την ενιαία αγορά της ΕΕ».

Σχολίασε ότι «μπορεί η πρωθυπουργός να κέρδισε τη στήριξη των ηγετών της ΕΕ, αλλά έχασε τη στήριξη της χώρας». Όπως κατέληξε, «για το καλό της χώρας, το σώμα δεν έχει άλλη επιλογή από το να απορρίψει τη συμφωνία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play