Υπόθεση C4i: Τον Παπαντωνίου “έδωσε” ο μάρτυρας – Για παθητική δωροδοκία

Υπόθεση C4i: Τον Παπαντωνίου “έδωσε” ο μάρτυρας – Για παθητική δωροδοκία
Υπόθεση C4i: To όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας.

Υπόθεση C4i: Τον Γιάννο Παπαντωνίου αφορά η συμπληρωματική δικογραφία του C4i που διαβιβάστηκε σήμερα (23/11) στην Βουλή για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Όπως προαναφέρθηκε, το διαβιβαστικό κάνει λόγο για παθητική δωροδοκία και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού απαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Θυμίζουμε, ότι πριν από περίπου ένα μήνα, μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κατέθεσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντας σε δωροδοκία γνωστό πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας είναι πολιτικό στέλεχος και πρώην γενικός γραμματέας.

Η δικογραφία, σφραγισμένη όπως ήρθε από το υπ. Δικαιοσύνης έχει κλειδωθεί σε ειδική αίθουσα, την 168, στο χώρο της Βουλής όπου θα θα φυλάσσεται όλο το Σαββατοκύριακο. Η δικογραφία θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου και ακολούθως θα δοθεί στα κόμματα μόνο προς ανάγνωση.

Η Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Καταληκτικά, για την σύστασή της απαιτούνται 30 υπογραφές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play