Πέθανε η Αμάλ Χουσάιν, το κορίτσι “σύμβολο” του λιμού στην Υεμένη (pics)

Πέθανε η Αμάλ Χουσάιν, το κορίτσι “σύμβολο” του λιμού στην Υεμένη (pics)
Η Αμάλ Χουσάιν, το κορίτσι "σύμβολο" του λιμού στην Υεμένη πέθανε σε ηλικία επτά ετών.

Η Άμαλ Χουσάιν, το κορίτσι “σύμβολο” της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη χώρα την Πέμπτη.

“Η καρδιά μου έχει ραγίσει”, δήλωσε η Μάριαμ Άλι, η μητέρα του κοριτσιού.

“Η Άμαλ πάντα χαμογελούσε. Τώρα ανησυχώ και για τα άλλα μου παιδιά”.

https://twitter.com/meslackman/status/1058113202570100736?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1058113202570100736&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Farticle%2F388304%2Fuemeni-pethane-i-7hroni-pou-anadeihthike-sumvolo-tou-limou-sti-hora%2F

Την περασμένη εβδομάδα μία φωτογραφία από το κορίτσι – σύμβολο δημοσιεύτηκε στους New York Times

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή The Takeaway νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Χικς, που έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ, δήλωσε ότι η φωτογράφηση της Άμαλ ήταν “δύσκολη” και “σπαραξικάρδια”, όμως επίσης και “σημαντική”.

“Πραγματικά συνοψίζει το πόσο τραγικός και πόσο σοβαρός έχει γίνει ο υποσιτισμός και ο λιμός στην Υεμένη”, εξήγησε ο φωτογράφος.

Πέθανε το κορίτσι “σύμβολο” του λιμού στην Υεμένη / Φωτογραφία: New York Times

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σπαράσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο στον οποίο αντιπαρατίθενται η κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και οι σιίτες αντάρτες Χούτι, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους αμάχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play