Σαλβίνι για προϋπολογισμό: “Η ιταλική οικονομία δέχεται επίθεση”

Σαλβίνι για προϋπολογισμό: “Η ιταλική οικονομία δέχεται επίθεση”
Σαλβίνι για προϋπολογισμό: Την ιταλική οικονομία θέλει να προστατέψει ο Υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, όπως τόνισε με δηλώσεις του σε ιταλικά ΜΜΕ.

Σαλβίνι για προϋπολογισμό: Έξαλλος έγινε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας. Ο λόγος; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στον Σαλβίνι και το έδειξε με τις δηλώσεις του.

«Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ιταλών. Νομίζω ότι είναι μια επίθεση η οποία βασίζεται σε προκαταλήψεις, είπε σε πρώτη φάση ο γραμματέας της Λέγκα. Ωστόσο, ο Σαλβίνι δεν έμεινε εκεί στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η κύρια διαφορά εντοπίζεται στην πρόθεση να μειωθεί η συντάξιμη ηλικία, κάτι που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 90% των ιταλικών κομμάτων».

Σαλβίνι για προϋπολογισμό: «Αυτοί αύξησαν το ιταλικό χρέος»

Παράλληλα, ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο… αμαρτωλό παρελθόν της χώρας του. Ο Σαλβίνι έσταξε «φαρμάκι» για τις προηγούμενες Κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ιταλία. Μεταξύ άλλων επισήμανε πως οι παροχές τους προς τον ιταλικό λαό ήταν παραπάνω από τις δυνατότητες της ιταλικής οικονομίας, με αποτέλεσμα πλέον η γειτονική χώρα να έχει υπέρογκα χρέη.

«Όλοι οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων Κυβερνήσεων αύξησαν το χρέος κατά τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια επίθεση κατά της ιταλικής οικονομίας, διότι κάποιοι θέλουν να αγοράσουν τις ιταλικές επιχειρήσεις κάτω από την τιμή κόστους», ενώ για τους Ευρωπαίους είπε: «Μπορούν να στείλουν γράμματα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό τον προϋπολογισμό δεν θα τον αλλάξουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play