Τσίπρας – Καμμένος: “Μύλος” η συγκυβέρνηση με φόντο το Σκοπιανό
Προεκλογικό μοιάζει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό.
Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου περνάει καθημερινά τεστ αντοχής, με τις συνεχείς βολές του προέδρου των ΑΝΕΛ και την αμφίσημη στάση από το Μαξίμου να φουντώνουν τα σενάρια.
Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝΕΛ το πρωί της Τρίτης, ενίσχυσε τον προβληματισμό στο Μαξίμου με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να απαντά αργότερα.
Η κίνηση του Πάνου Καμμένου να ξεκαθαρίσει ότι όχι μόνο δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό μόλις έρθει στη Βουλή, αλλά και θα ζητήσει να περάσει αυτή με 180 ψήφους, ειδάλλως θα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει το λόγο ο λαός, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές.
Ήταν μία κίνηση που προκάλεσε πονοκέφαλο στα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία κρατούν -όπως φαίνεται- χαμηλούς τόνους στα όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος.
Οι συνεχείς αλλαγές στη στάση του Πάνου Καμμένου, δείχνουν ότι επικρατεί μία σύγχυση.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει περιπέσει σε συνεχείς αυτοαναιρέσεις και παρεμβάσεις, το τελευταίο διάστημα.
Οι δύο τελευταίες μάλιστα αυτή την εβδομάδα.
2η Ιουλίου: Απουσία Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο
Νέο πυροτέχνημα από τον Πάνο Καμμένο, που ενώ είναι στην βουλή απουσιάζει από το υπουργικό συμβούλιο, προφασιζόμενος επείγοντα τηλεφωνήματα. Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και διαζυγίου μεταξύ των δύο εταίρων, φούντωσαν και πάλι με το Μαξίμου να αποφεύγει να πάρει θέση για την απουσία του υπουργού Άμυνας. Στην συνέχεια διαρρέεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Κάμμενος συναντήθηκαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τους.
3η Ιουλίου: Το πρωί φεύγει το βράδυ μένει στην κυβέρνηση
Νέο συναγερμό προκαλεί μία ακόμη έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί ο Πάνος Καμμένος αυτή την φορά με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας και με πρόσχημα την Σύνοδο του ΝΑΤΟ απαντάει σε μια σειρά ερωτήσεων που έχουν να κάνουν με την στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα των Σκοπίων. Ο κυβερνητικός εταίρος θέτει εκ νέου θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος «την απόφαση θα την πρέπει να την πάρει ο ελληνικός λαός» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, το βράδυ με συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 τονίζει πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019, στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στην βουλή μετά από δύο χρόνια.
Ηχηρή παρέμβαση Κοτζιά
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας βάζοντας ουσιαστικά πάγο στον Πάνο Καμμένο.
«Είναι πολύ καλή, δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι στη Βουλή».
Στη συνέχεια σχολίασε ότι κάνει τις πολιτικές του επιλογές.
Δημοψήφισμα στα Σκόπια για το Βόρεια Μακεδονία
Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο μοιάζει να θέλει να χαλάσει ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος φαίνεται ότι προωθεί δημοψήφισμα για το “Βόρεια Μακεδονία”.
Σε περίπτωση που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κερδίσει το δημοψήφισμα και πραγματοποιηθεί η συνταγματική αναθεώρηση, η “καυτή” πατάτα θα φτάσει στην Αθήνα.
Εάν γίνει αυτό, τότε ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές στη χώρα μας.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξαντλήσει τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Ήταν, όμως, κοινό μυστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας φλέρταρε εδώ και καιρό με το σενάριο να στήσει διπλές κάλπες τον Μάιο του 2019. Σχεδίαζε, δηλαδή, να πάει σε διπλές εκλογές, εθνικές και ευρωπαϊκές. Με τον τρόπο αυτό ήλπιζε ότι οι πολίτες θα αποφορτιστούν, διοχετεύοντας τη δυσαρέσκειά τους στις κάλπες των ευρωεκλογών.
Εάν ο Ζάεφ χάσει στο δημοψήφισμα, τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πάρει ανάσες ανακούφισης. Εάν κερδίσει και αναθεωρήσει το Σύνταγμα, τότε θα επέλθουν εξελίξεις.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική Βουλή και εκεί να δούμε αν θα γίνει κύρωση ή όχι της συμφωνίας…
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας