Σκοπιανό: Τσίπρας και Ζάεφ την Κυριακή στις Πρέσπες για το “Βόρεια Μακεδονία”

Σκοπιανό: Τσίπρας και Ζάεφ την Κυριακή στις Πρέσπες για το “Βόρεια Μακεδονία”
Το χωριό Ψαράδες θα είναι το μέρος των τελικών υπογραφών για το Σκοπιανό.

Η επικύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ μπαίνει στην τελική ευθεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρωθυπουργοί θα βρεθούν στο χωριό Ψαράδες την Κυριακή για να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Μαζί τους για να υπογράψουν θα είναι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ. Εκτός αυτού, επίσημες προσκλήσεις για να δώσουν το παρών έχουν γίνει στην ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , Φεντερίκα Μογκερίνι, στον Ευρωπαίο επίτροπο, Γιοχάνες Χαν, και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο θα κυριαρχεί το πανηγυρικό κλίμα.

  • Με βάρκες στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας

Οι επίσημοι, χωρίς του δημοσιογράφους, θα μεταβούν όλοι με βάρκα στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος των Σκοπίων. Εκεί, θα γευματίσουν για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν. Πρόκειται για μια πάρα πολύ συμβολική κίνηση, αφού αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια, μετά από δεκαετίες.

  • Με φόντο τον φόβο για τις κινητοποιήσεις πολιτών

Μεγάλο άγχος αποτελεί για την κυβέρνηση το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις πολιτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ίσως υπάρξει ακόμη και απαγόρευση κινητοποιήσεων στην περιοχή που θα υπογραφεί η συνθήκη. Πάντως, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντιμιτρόφ για Σκοπιανό: Έχουμε καλές πιθανότητες να γράψουμε ιστορία – Τεστ ωριμότητας η συμφωνία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play