Ιβάνοφ: Αρνητικός σε ονομασία erga omnes – Δεν αποδέχομαι τέτοια λύση

Ιβάνοφ: Αρνητικός σε ονομασία erga omnes – Δεν αποδέχομαι τέτοια λύση
Αμετακίνητος εμφανίστηκε με ανακοίνωσή του ο Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Απόλυτος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ στο ενδεχόμενο ονομασίας erga omnes.

Τι μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ

Σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το γραφείο του Ιβάνοφ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes».

Καταληκτικά, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της χώρας θα συναντηθεί με τον Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών θα τον ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Η στάση του Ζόραν Ζάεφ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το πρώτο έτος της πρωθυπουργίας του, ο Ζάεφ υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει τελική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ».

«Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής, ενώ οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας» τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η πΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία.

«Οι πολίτες περιμένουν κάποιον που μπορεί να ηγηθεί, οι αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προσφέρουν ένα μέλλον στους πολίτες» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών έχουν διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα και ότι οι δύο χώρες δεν υπήρξαν ποτέ πιο κοντά σε λύση», συμπλήρωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι σύντομα αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζόραν Ζάεφ: Υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play