Ιράν: Κλίμα διχασμού στον Τύπο για την απόφαση του Τραμπ

Ιράν: Κλίμα διχασμού στον Τύπο για την απόφαση του Τραμπ
Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στους σκληροπυρηνικούς κρατούν πιο σκληρή γραμμή.

Πρώτο θέμα στον ιρανικό Τύπο είναι σήμερα η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν του από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του Ιράν κατήγγειλαν ομόφωνα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, ενώ άλλα μέσα που πρόσκεινται στους μεταρρυθμιστές εκφράζουν την ελπίδα ότι η συμφωνία να διασωθεί

”Η πυρηνική συμφωνία έμεινε χωρίς τον ενοχλητικό”, είναι ο τίτλος της εφημερίδας των μεταρρυθμιστών Etemad, επαναλαμβάνοντας ένα tweet του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί.

”Ξεφορτωθήκαμε κάποιον που δεν σέβεται τις δεσμεύσεις του. Η πυρηνική συμφωνία θα εξακολουθήσει να ισχύει, αν τα συμφέροντα του Ιράν διασφαλίζονται με τις πέντε άλλες χώρες (που έχουν υπογράψει τη συμφωνία). Το Ιράν είναι πιο ενωμένο από ποτέ για να εξουδετερώσει τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ”.

Η εφημερίδα Aftab, που πρόσκειται επίσης στους μεταρρυθμιστές, χαιρέτισε ”τη λογική απόφαση της Τεχεράνης” να βασιστεί στους Ευρωπαίους, τη Ρωσία και την Κίνα προκειμένου να αντικρούσει την απόφαση του Τραμπ. Να σημειωθεί, ότι οι εφημερίδες των μεταρρυθμιστών τονίζουν τη στάση του Ροχανί, ο οποίος ελπίζει να διατηρηθεί η συμφωνία με τη βοήθεια των Ευρωπαίων, της Ρωσίας και της Κίνας. Αντίθετα οι συντηρητικές έχουν υιοθετήσει πιο σκληρή στάση.

”Ο Τραμπ έσκισε την πυρηνική συμφωνία, έχει έρθει η ώρα εμείς να την κάψουμε”, είναι ο τίτλος της υπερσυντηρητικής εφημερίδας Kayhan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιράν: Έκαψαν σημαία των ΗΠΑ μέσα στο Κοινοβούλιο – Θάνατος στην Αμερική (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play