Βρετανία: Τέλος και στα υγρά μαντηλάκια, μετά τις σακούλες και τα καλαμάκια

Βρετανία: Τέλος και στα υγρά μαντηλάκια, μετά τις σακούλες και τα καλαμάκια
Τα μαντηλάκια περιέχουν πολυεστέρα τα οποίο είναι μη βιοδιασπώμενο πλαστικό και έτσι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτά εντάσσονται στα προϊόντα που πρέπει σταδιακά να εκλείψουν από την καθημερινότητα.

Μέσα στην επόμενη 20ετία αναμένεται να καταργηθούν τα υγρά μαντηλάκια στη Βρετανία, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χεριών και άλλων σημείων του σώματος, για ντεμακιγιάζ ή ως μωρομάντηλα, θα καταργηθούν μέσα στην επόμενη εικοσαετία.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας υποστηρίζει ότι το σχέδιό της να καταργήσει σταδιακά τα προϊόντα καθημερινής χρήσης από πλαστικό "περιλαμβάνει και τα προϊόντα μιας χρήσης όπως τα υγρά μαντηλάκια".

Τα μαντηλάκια περιέχουν μη βιοδιασπώμενο πλαστικό.

Έτσι είτε θα πρέπει οι κατασκευαστές να κατασκευάζουν μαντηλάκια που δεν θα περιέχουν πλαστικό, είτε οι καταναλωτές θα πρέπει να μάθουν να…ζουν χωρίς αυτά.

Τα υγρά μαντηλάκια ευθύνονται για το 93% των περιπτώσεων φραγής υπονόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC, και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση και η βιομηχανία καλούν τους καταναλωτές να μην τα πετούν στις τουαλέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τέλος και τα πλαστικά πιάτα;Μετά τις πλαστικές σακούλες τέρμα και τα πλαστικά καλαμάκια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play