Απίστευτο γεωλογικό φαινόμενο – Νέα ήπειρος στη Γη από κομμάτι της Αφρικής (vids)

Απίστευτο γεωλογικό φαινόμενο – Νέα ήπειρος στη Γη από κομμάτι της Αφρικής (vids)
Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο από τα ρήγματα στην περιοχή της Αφρικής.

Απίστευτο είναι το γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αφρική με ένα τεράστιο ρήγμα στην επαρχία Ναρόκ στην Κένυα όπου η γη έχει κοπεί κυριολεκτικά στη μέση.

Μετά τους τελευταίους ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή, έχει ανοίξει ένα ρήγμα πλάτους τουλάχιστον 20 μέτρων, αλλά οι επιστήμονες δεν αποκλείουν αυτό να είναι μία ένδειξη ότι η Αφρική κόβεται στη μέση.  Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ακόμα ένα κριτήριο που ενισχύει την άποψη μιας νέας ηπείρου είναι το γεγονός πως κοντά στην περιοχή βρίσκεται το ηφαίστειο Σουσουά. Επισημαίνουν επίσης πως είναι αυτό το τεράστιο ρήγμα είναι μία ένδειξη ότι ο φλοιός της Γης στο συγκεκριμένο σημείο έχει ένα τεράστιο ρήγμα.

Μάλιστα, η νέα ήπειρος που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τη σημερινή Σομαλία, τη μισή Αιθιοπία, την Κένυα και την Τανζανία. Η νέα Ήπειρος όπως έχει συμβεί παντού στον πλανήτη στο παρελθόν θα χωριστεί από την Αφρική με έναν νέο ωκεανό που θα δημιουργηθεί. Βέβαια, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση κανείς από όσους ζουν αυτή τη στιγμή να δουν αυτή τη νέα ήπειρο. Τέτοιου είδους διαδικασίες διαρκούν πολλές φορές περισσότερο από 50 εκατομμύρια χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play