Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική – Για 3 αδικήματα οι πολιτικοί (pics)

Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική – Για 3 αδικήματα οι πολιτικοί (pics)
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Στη Βουλή  και επίσημα πλέον κατατέθηκε η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, όπως είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και σήμερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση της σχετικής πρότασης στην Ολομέλεια θα γίνει την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής ζητείται να διερευνηθεί και το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πρόταση αναφέρεται ακόμη ότι η απιστία έχει παραγραφεί, ενώ αντιθέτως υποστηρίζεται ότι τα αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας δεν έχουν παραγραφεί. 

Όπως εισηγείται η πρόταση, οι 10 πολιτικοί θα ελεγχθούν στην Προανακριτική για:

1 Δωροληψία

2 παθητική δωροδοκία

3 νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια 

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε κάνει λόγο για "καταιγιστικές εξελίξεις" όσον αφορά την υπόθεση Novartis, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. "Όποιος μιλάει για παραγραφή έχει διάθεση συγκάλυψης", είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα συνεδριάζει σήμερα εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Ζούμε στιγμές στις οποίες δοκιμάζεται η ευθύνη, η δημοκρατική συνέπεια, η συνταγματική αφοσίωση, το θάρρος και η πολιτική αποφασιστικότητα όλων μας».

«Η χώρα», είπε, «κατέληξε στη χρεοκοπία και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης δημόσιου χρήματος αλλά και μιας εκτεταμένης πολιτικής κουλτούρας ανοχής στην διαφθορά που επικρατούσε για χρόνια, εντός της χώρας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play