Νέα Δημοκρατία για τα επεισόδια στην Φιλοσοφική: Ανεπίτρεπτες οι πράξεις βίας στα πανεπιστήμια

Νέα Δημοκρατία για τα επεισόδια στην Φιλοσοφική: Ανεπίτρεπτες οι πράξεις βίας στα πανεπιστήμια
Με τον πλέον έντονο τρόπο καταδίκασε η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας τους προπηλακισμούς εις βάρος του Θεόδωρου Φορτσάκη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της.

Την καταδίκη της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για τον προπηλακισμό του Θεόδωρου Φορτσάκη από φοιτητές στην Φιλοσοφική Αθηνών. Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκη Κεράμεως, έκανε λόγο για πράξεις βίας που είναι ανεπίτρεπτες στο χώρο των πανεπιστημίων.

Η τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε πως η έννοια του ασύλου θα έπρεπε να προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και όχι να γίνεται «ορμητήριο ανομίας».Αναλυτικά στη δήλωσή της η Νίκη Κεραμέως τονίζει τα εξής:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους προπηλακισμούς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της, θύμα των οποίων έπεσε και ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης.

Αποκτήστε το νέο ανδρικό άρωμα COLONIA PURA από την ACQUA DI PARMA!

Οι πάσης φύσεως πράξεις βίας είναι ανεπίτρεπτες στον χώρο των τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων.

Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η έννοια του ασύλου θα έπρεπε να προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, την ελεύθερη έκφραση και την διακίνηση των ιδεών στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και επουδενί να επιτρέπει τη μετουσίωσή τους σε ορμητήρια ανομίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play