Συρία: Εκεχειρία στην ανατολική Γούτα

Συρία: Εκεχειρία στην ανατολική Γούτα
Η Συρία δέχθηκε να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

Η Συρία δέχθηκε να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα, περιοχή κοντά στη Δαμασκό που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και για την οποία ισχύει ήδη συμφωνία «αποκλιμάκωσης», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Μόλις ενημερώθηκα από τους Ρώσους κατά τη συνάντηση της P5», που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, «ότι πρότειναν – και ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε – την κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα» δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, μετά το τέλος συνάντησης με αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης.

Υπό πολιορκία από το 2013 από την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ, η Γούτα είναι μία από τις τελευταίες περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία και αποτελεί μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης που δημιουργήθηκαν στη χώρα σε μια προσπάθεια να μειωθεί η βία.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται κλιμάκωση στην περιοχή με πλήγματα από αέρος και από πυροβολικό και πυρά ανταρτών εναντίον τομέων της πρωτεύουσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play