Ιταλία: Πτωτικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο

Ιταλία: Πτωτικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στις 114,3 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 116 μονάδων τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Istat. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 116,5 μονάδες.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία υποχώρησε απροσδόκητα αυτό το μήνα, καθώς οι καταναλωτές άρχισαν να σχεδιάζουν τις δαπάνες για τα Χριστούγεννα.

Ο δείκτης μειώθηκε στις 114,3 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 116 μονάδων τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Istat. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 116,5 μονάδες.

"Είναι άσχημα νέα πριν από τα Χριστούγεννα", δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών. "Η επιδείνωση της εικόνας των προϋπολογισμών των νοικοκυριών και των προθέσεων των νοικοκυριών για αγορές διαρκών αγαθών, δεν μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι σε σχέση με την περίοδο των αγορών".

Η ιταλική οικονομία αναπτύσσεται για 13 συνεχόμενα τρίμηνα, ανακάμπτοντας από την μακροβιότερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και πάλι, η Κομισιόν προβλέπει ότι η Ιταλία θα έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, μέχρι το 2019.

Η ανεργία στη χώρα ήταν αμετάβλητη στο 11,1% το Σεπτέμβριο.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένη το Νοέμβριο, υποχωρώντας στις 110,8 από τις 110,9 μονάδες πριν από ένα μήνα. Επίσης, τα τελευταία στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τις παραγγελίες και τις πωλήσεις, σηματοδοτούν τον κίνδυνο επιβράδυνσης στους τελευταίους μήνες του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play