Τρόμος στη Βαρκελώνη – 13 νεκροί και 80 τραυματίες (pics)

Τρόμος στη Βαρκελώνη – 13 νεκροί και 80 τραυματίες (pics)
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη. Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη διάσημη Ράμπλας. Συνελήφθη ο άνδρας που νοίκιασε το βαν. Έγινε μία ακόμη σύλληψη. Ισπανικά ΜΜΕ: Νεκρός ένας εκ των δραστών. Μια Ελληνίδα τραυματίας.

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα.

Από την επίθεση 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν σύμφωνα με την ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Το απόγευμα της Πέμπτης ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya. Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν.

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Tο Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Σύλληψη ενός υπόπτου

Λίγη ώρα μετά έγινε και η πρώτη σύλληψη του Ντρις Ουκαμπίρ, στου οποίου το όνομα έγινε η ενοικίαση του βαν.

Πρόκειται για τον Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε τα 2 βαν και το όνομά του τακτοποιήθηκε από την εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων.

Σύμφωνα με την El Pais, o ύποπτος συνελήφθη από δυνάμεις της αστυνομίας στην οδό Laietana.

Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία Ελληνίδα, όπως επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ. Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη».

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play