Εμφανίστηκε ο Τσίπρας – Πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής

Εμφανίστηκε ο Τσίπρας – Πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής
Τέσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. "Απέραντη ευγνωμοσύνη. Αποφύγαμε τα χειρότερα".

Έπειτα από τέσσερις ημέρες και αφού η φωτιά κατέκαψε την Ανατολική Αττική ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε και πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Ο πρωθυπουργός όσες ημέρες η πυρκαγιά κατέστρεφε δάση και περιουσίες ήταν άφαντος και είχε κάνει απλώς τρεις αναρτήσεις στο twitter. Τον πρωθυπουργό μετέφερε στο Τατόι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι και από εκεί απογειώθηκε ελικόπτερο της πυροσβεστικής προκειμένου να τον μεταφέρει πάνω από τις καμένες περιοχές.

Τσίπρας: Όλοι οι Έλληνες εκφράζουν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη

Την αμέριστη συμπαράσταση και απέραντη ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που έδωσαν και δίνουν τη μάχη για να ελεγχθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική εξέφρασε ο πρωθυπουργός μέσω ασυρμάτου στο πεδίο των πυρκαγιών, ενώ εκτίμησε ότι έχουν καταστραφεί 15.000 στρέμματα.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, ευτυχώς δεν έχουμε θύματα» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας: «Να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών.

Πρόκειται για μία σύσκεψη το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ενδιαφέρον αφού πλέον οι φωτιές έχουν σβήσει και η κατάσταση φανέρωσε πως ο μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος.

Το δελτίο τύπου 

«Στις 10:00, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών».

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη φωτιά, ενώ αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.

Η Πυροσβεστική παραμένει εξάλλου σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς και για σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή παραμένει πολύ υψηλός, σε επίπεδο «4» και οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στην ημέρα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play