Παρίσι: Η επίθεση κατά στρατιωτικών εξετάζεται ως “τρομοκρατική ενέργεια”

Παρίσι: Η επίθεση κατά στρατιωτικών εξετάζεται ως “τρομοκρατική ενέργεια”
Το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

«Δειλή ενέργεια» χαρακτήρισε την επίθεση που σημειώθηκε στη Γαλλία κατά στρατιωτικών την Τετάρτη η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Την ίδια στιγμή το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού άρχισε έρευνα για το περιστατικό.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα) όχημα χτύπησε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ. Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός και προσθέτει:

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε».

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα μέσα στην ημέρα η υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. Η νομαρχία του διαμερίσματος Ο-ντε-Σεν έκανε από την πλευρά της λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play