Εκρηξη Γιούνκερ: Είναι γελοίο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο! (vid)

Εκρηξη Γιούνκερ: Είναι γελοίο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο! (vid)
Λόγω χαμηλής προσέλευσης ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση. Επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι: "Δεν είμαστε γελοίοι, προσέξτε τις εκφράσεις σας". nΓιούνκερ: "Δεν θα ξαναπατήσω σε τέτοια συνεδρίαση".

Μια ασυνήθιστη έκρηξη είχε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την ώρα που μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βλέποντας την χαμηλή προσέλευση ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση ο Γιούνκερ εξερράγη χαρακτηρίζοντας "γελοίο" το κοινοβούλιο της ΕΕ προκαλώντας την επίσης έντονη αντίδραση του ιταλού προέδρου της ευρωβουλής, Αντόνιο Ταγιάνι.

"Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά το γεγονός ότι περίπου 30 βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα αρκεί για να αποδειχτεί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό», είπε ο Γιούνκερ.

«Εάν ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Άνγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη», συνέχισε

Ο Αντόνιο Ταγιάνι φανερά ενοχλημένος ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό και να χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα καθώς «δεν είναι στην δικαιοδοσία της Κομισιόν να ελέγχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

 «Θα σας παρακαλούσα, κύριε Πρόεδρε, να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν. Δεν είμαστε γελοίοι. Δεν είμαστε γελοίοι, σας παρακαλώ», είπε ο Ταγιάνι.

 «Δεν θα ξαναέρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών, κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει», απάντησε με τη σειρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δείτε το βίντεο: 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play