Μέι: Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν σχέδια επίσκεψης του Τραμπ

Μέι: Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν σχέδια επίσκεψης του Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες για τη Σύνοδο των G20 και τους εορτασμούς της Βαστίλης.

Καμία γνώση για τα σχέδια σχετικά με την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία τις επόμενες εβδομάδες, δεν έχει η βρετανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κυβερνητικές πηγές είχαν ενημερωθεί πως ο Τραμπ μπορεί να επισκεφθεί το θέρετρο γκολφ που έχει στη Σκωτία μέσα στην τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο δηλαδή του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Ευρώπη για τη Σύνοδο των G20 και τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία– και ενημερώνοντας τη βρετανική κυβέρνηση την τελευταία στιγμή.

«Δεν γνωρίζω για σχέδια του προέδρου να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόσκληση προς τον Τραμπ για επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία έχει γίνει δεκτή και ότι οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν εν ευθέτω χρόνω.

Η Μέι απηύθηνε την πρόσκληση στον Τραμπ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ουάσινγκτον τον Ιανουάριο χωρίς όμως να ανακοινωθεί ημερομηνία και τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει πως το ταξίδι αναβλήθηκε εν μέσω ανησυχιών για την πιθανότητα διαμαρτυριών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play