Στο Χονγκ Κονγκ ο Σι Τζινπίνγκ

Στο Χονγκ Κονγκ ο Σι Τζινπίνγκ
Επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα, με αφορμή τη 20η επέτειο από την παραχώρηση της επικράτειας του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία στην Κίνα.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε σήμερα στο Χονγκ Κονγκ για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 20 χρόνων της διοίκησης του, από την Κίνα. Η πόλη έχει αποκλειστεί από τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας ενόψει των επίσημων εορτασμών την 1η Ιουλίου.

Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου έχει έναν εξαιρετικά συμβολικό χαρακτήρα ενώ αυτές τις μέρες διοργανώνονται επίσημοι εορτασμοί.

Μόλις έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Chek Lap Kok μαζί με τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν, ο Σι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα για πρώτη φορά, δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι πάντα μέσα στην καρδιά του. 

«Η κεντρική κυβέρνηση του Πεκίνου υπήρξε ανέκαθεν ισχυρός υποστηρικτής του Χονγκ Κονγκ και θα συνεχίσει να το κάνει ώστε να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Σι.

Εν τω μεταξύ, πριν την άφιξη του Σι Τζινπίνγκ συνελήφθησαν πολλοί γνωστοί ακτιβιστές, οι οποίοι διαδήλωναν στο γλυπτό λουλούδι, έμβλημα του Χονγκ Κονγκ και δώρο από την Κίνα. Οι ακτιβιστές μάχονται εδώ και χρόνια καθώς διεκδικούν μεγαλύτερη πολιτική αυτονομία για το Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης είναι κλειστοί καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα γίνουν νέες διαδηλώσεις και επεισόδια με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Χονγκ Κονγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play