Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν έξι χρόνια χωρίς αναστολή, αλλά μειώθηκε σε 18 μήνες κατόπιν έφεσής του, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε ένας ακόμη μήνας στην ποινή του για κατηγορίες που συνδέονται με την παρακώλυση δικαιοσύνης.

Πρόωρα αποφυλακίστηκε, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, 71 ετών, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 27 μηνών κατηγορούμενος για διαφθορά, όπως ανακοίνωσε ένας από τους δικηγόρους του.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο Όλμερτ μπορεί να αποφυλακιστεί ως την Κυριακή μετά την απόφαση επιτροπής αποφυλακίσεων να μειώσει την ποινή του κατά ένα τρίτο, μια πρακτική που συνηθίζεται στο Ισραήλ όταν πρόκειται για κρατούμενους που δεν έχουν διαπράξει βίαια εγκλήματα.

“Ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Ελι Ζοχάρ, ένας άλλος δικηγόρος του Όλμερτ, αναφερόμενος στην απόφαση για αποφυλάκισή του.

Ο Όλμερτ κρίθηκε ένοχος το 2014 για δωροληψία από κτηματομεσιτικές εταιρείες την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, πριν γίνει πρωθυπουργός (2006-2009) και επικεφαλής ενός κεντρώου πολιτικού κόμματος

Η αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν έξι χρόνια χωρίς αναστολή–ο δικαστής στην υπόθεσή του έκρινε ότι οι εις βάρος του κατηγορίες για διαφθορά ισοδυναμούν με “προδοσία”–, αλλά μειώθηκε σε 18 μήνες κατόπιν έφεσής του, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε ένας ακόμη μήνας στην ποινή του για κατηγορίες που συνδέονται με την παρακώλυση δικαιοσύνης.

Τελικά η ποινή του μετατράπηκε σε φυλάκιση 27 μηνών μετά την καταδίκη του σε μια άλλη υπόθεση, η οποία αφορούσε δωροληψία από αμερικανό επιχειρηματία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play