“Χάος” στην Καμπούλ – 80 νεκροί από έκρηξη, δεκάδες οι τραυματίες (pics & vid)

“Χάος” στην Καμπούλ – 80 νεκροί από έκρηξη, δεκάδες οι τραυματίες (pics & vid)
Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Μεταξύ των νεκρών είναι και διπλωμάτες, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα κοντά στην γερμανική πρεσβεία στο κέντρο της Καμπούλ. Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι νεκροί είναι 80 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 350. Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε ζημιές σε τζάμια παραθύρων κτηρίων εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού βρίσκονταν για ώρες πάνω από το σημείο της έκρηξης.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και τόσο οι Ταλιμπάν όσο και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πολλές φορές χτυπήσει στην Καμπούλ.

Νωρίτερα το πρωί, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο. Επισήμως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 είναι οι τραυματίες, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι 320 και οι νεκροί 50. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και εργαζόμενοι στις ξένες πρεσβείες που βρίσκονται στην περιοχή.

Ένα μαύρο σύννεφο καπνού πλανάται πάνω από το σημείο αυτό της πόλης, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, αλλά και οι ξένες πρεσβείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play