Πλοίο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό στον Βόσπορο (vid)

Πλοίο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό στον Βόσπορο (vid)
Στο σημείο της σύγκρουσης επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ένα πλοίο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο, κοντά στο Κιουμκιόι, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η σύγκρουση έγινε 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα στενά στο Βόσπορο. Το δεύτερο πλοίο, ονόματι Asot-7, ήταν φορτηγό που μετέφερε ζώα. Πληροφορίες που μεταφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ρωσικό πλοίο ανήκε στις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, όλοι οι στρατιώτες που επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο το εγκατέλειψαν πριν την πρόσκρουση. Ειδικότερα, το Ria Novosti ανέφερε ότι όλα τα άτομα πληρώματος είχαν διασωθεί, κάτι που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής λέγοντας ότι διασώθηκαν τα μέλη του πληρώματος και των δύο πλοίων και σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα. Συνολικά 78 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση στη θάλασσα 40 χλμ. από τον Βόσπορο.

Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο της σύγκρουσης, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, με δυνατούς ανέμους και πολλή ομίχλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play