Αεροπορικοί βομβαρδισμοί νοσοκομείων στη Συρία

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί νοσοκομείων στη Συρία
Στην επαρχία Ιντλίμπ.

Αεροσκάφη που θεωρείται ότι ανήκαν στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία ή το συριακό καθεστώς έπληξαν δύο νοσοκομεία στην -ελεγχόμενη από τους αντάρτες- επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν κάτοικοι, νοσηλευτικό προσωπικό στα ιδρύματα αυτά και ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Μέλη σωστικών συνεργείων είπαν ότι το πρώτο αεροπορικό πλήγμα, νωρίς σήμερα, έπληξε νοσοκομείο στη Ντέιρ ας Σάρκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να τραυματιστούν άλλα. Η δεύτερη επιδρομή, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπληξε νοσοκομείο το οποίο στεγάζεται σε μια σπηλιά στο χωριό Μάαρ Ζίτα, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου σύμφωνα με γιατρούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

«Το καθεστώς και οι Ρώσοι στοχοθετούν συστηματικά τα εναπομείναντα νοσοκομεία της Ιντλίμπ για να κάνουν τη ζωή για τους ανθρώπους στις απελευθερωμένες περιοχές αφόρητη», υποστήριξε ο Γιούνες Άμπντουλ Ραχίμ, ένα στέλεχος της λεγόμενης πολιτικής άμυνας των ανταρτών που πήγε και στις δύο τοποθεσίες που επλήγησαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play