NASA: Το μπαλόνι παρατήρησης κοσμικών μικροσωματιδίων που εκτόξευσε (pic)
Στην εκτόξευση ενός μπαλονιού υψηλής πίεσης από τη Νέα Ζηλανδία προχώρησε την Τετάρτη η NASA.
Το μπαλόνι έχει μέγεθος σταδίου και θα συλλέγει στοιχεία σε υποδιαστημιακή τροχιά, στο πλαίσιο υλοποίησης αποστολής παρατήρησης διάρκειας 100 ημερών.
Η εκτόξευσή του, αναβλήθηκε αρκετές φορές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή από καταιγίδες και κυκλώνες, μεταδίδει το Reuters.
Το μπαλόνι είναι ειδικά σχεδιασμένο από τη NASA, ώστε να εντοπίζει κοσμικά σωματίδια υψηλής ενέργειας που προέρχονται από το γαλαξία κι εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της γης, ενώ αναμένεται ότι θα ολοκληρώσει δύο ή τρεις πλήρεις περιστροφές γύρω από τη γη.
«Η προέλευση αυτών των σωματιδίων είναι ένα μεγάλο μυστήριο που θα θέλαμε να λύσουμε. Μήπως προέρχονται από τεράστιες μαύρες τρύπες στο κέντρο των γαλαξιών; Μικροσκοπικά, γρήγορα περιστρεφόμενα αστέρια; Ή κάπου αλλού;», διερωτήθηκε η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Σικάγο και επικεφαλής του συγκεκριμένου πρότζεκτ, Angela Olinto.
We have liftoff! A #UChicago-led @NASA mission aims to stay afloat for 100 days, breaking a flight record: https://t.co/Jqek2EEdNW pic.twitter.com/8u5VVmODZt
— UChicago (@UChicago) 25 Απριλίου 2017
Το σχόλιο σας