Παραιτείται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο Φιγιόν

Παραιτείται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο Φιγιόν
Μετά την ιστορικής σημασίας ήττα στις προεδρικές εκλογές.

Την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μετά την ήττα στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών εκδήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

Ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος δεν κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, οδηγώντας την παράταξή του σε μία ιστορικής σημασίας ήττα.

Ο Φιγιόν, ο οποίος υπέστη μεγάλο πλήγμα από τα σκάνδαλα που ξέσπασαν εναντίον του, δήλωσε ότι δεν νομιμοποιείται να ηγηθεί του κεντροδεξιού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και άφησε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο.

“Εκτίμησα ότι είναι απαραίτητο να βρίσκομαι ανάμεσά σας, γιατί στη νίκη όπως και στην ήττα αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Έχω συνείδηση της απόγνωσής σας, εγώ ο ίδιος υποφέρω για τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς μας. Αυτούς σκέπτομαι, την οργή και τη θλίψη τους. Δεν έφταιξαν τίποτα. Εγώ ήμουν ο αρχηγός τους, εγώ έχασα. Δεν κρύβομαι. Τους είπε”.

“Η επικράτησή μου στις προκριματικές είχε γεννήσει μεγάλη προσδοκία. Έσπασε όμως από ένα διαρκές σφυροκόπημα, η ισχύς του οποίου θα μείνει στα χρονικά των προεδρικών εκστρατειών. Αλλά δεν ήρθα εδώ για να ξαναφτιάξω από την αρχή την ιστορία. Αυτή την ώρα θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι με στήριξαν από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Να ευχαριστήσω τους βουλευτές και τα στελέχη που διακρίθηκαν για το κουράγιο τους. Και αυτό το κουράγιο θα είναι χρήσιμο στην πολιτική μας οικογένεια για να ανορθωθεί τις προσεχείς εβδομάδες”, είπε ακόμη ο Φιγιόν στα στελέχη των Ρεπουμπλικανών.

“Η προεδρική εκλογή είναι το ένα στοίχημα. Πρέπει να αποφύγει η χώρα μας το σοκ της άκρας δεξιάς. Με τις βουλευτικές εκλογές αρχίζει μια άλλη μάχη. Εχω την βεβαιότητα ότι οι Ρεπουμπλικανοί μπορούν να κερδίσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό το οποίο θα είναι χρήσιμο στη Γαλλία. Για τον σκοπό αυτό σας καλώ να είστε ενωμένοι και να μη διαμοιραστείτε σε προεκλογικές φατρίες», τόνισε ακόμη, προσθέτοντας ότι πιστεύει ακόμη πως «η πολιτική μας γραμμή, αυτή η σύνθεση την οποία θέλησα να ενσαρκώσω ανάμεσα στην ελευθερία και την πειθαρχία, την παράδοση και την νεωτερικότητα, τον πατριωτισμό και την Ευρώπη, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ενός μεγάλου μέρους των Γάλλων πολιτών”.

“Σας συμβουλεύω λοιπόν να αγωνιστείτε για τον σκοπό μας, για τις αξίες μας, και την κατάλληλη ώρα θα αποφασίσετε την στρατηγική που θα ακολουθήσετε για να υπηρετήσετε τη χώρα. Αυτή η μάχη βρίσκεται στο εξής στα χέρια σας. Εγώ δεν νομιμοποιούμαι πλέον να τη δώσω μαζί σας”, κατέληξε ο Φιγιόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play