Πρώτη δημοσκόπηση για 7 Μαΐου: Θριαμβευτής ο Μακρόν

Πρώτη δημοσκόπηση για 7 Μαΐου: Θριαμβευτής ο Μακρόν
Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν πηγαίνουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με την πρώτη δημοσκόπηση να δείχνει πως οι Γάλλοι επιλέγουν με 62% τον Μακρόν ως επόμενο πρόεδρο της χώρας, ενώ μόλις 38% συγκεντρώνει η ακροδεξιά Λεπέν. Όλα τα κόμματα καλούν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν Μακρόν.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα κληθούν και πάλι στις κάλπες σε 15 ημέρες (7 Μαΐου).

Η πρώτη δημοσκόπηση για τον επόμενο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δημοσιεύθηκε ήδη στη Γαλλία με τους Γάλλους να επιλέγουν με 62% τον Εμανουέλ Μακρόν ως επόμενο πρόεδρο της χώρας, ενώ μόλις το ποσοστό 38% θα επιλέξει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Εκτός του ακροαριστερού Ζαν- Λικ Μελανσόν, του οποίου οι απόψεις συγκλίνουν με αυτές της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, όλοι οι υπόλοιποι ανθυποψήφιοι κάλεσαν του Γάλλους πολίτες να ψηφίσουν τον μοναδικό ευρωπαϊστή πολιτικό, τον Εμανουέλ Μακρόν.

Οι πιθανές μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο έκπληξη. Εξάλλου ο μεγάλος ηττημένος Φρανσουά Φιγιόν, η Δεξιά, το Σοσιαλιστικό κόμμα και το Κομμουνιστικό καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο και να κλείσουν τον δρόμο στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Η αποχή

Το τελικό ποσοστό της αποχής στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 20%, σύμφωνα με δύο έρευνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα.

Η έρευνα του Harris Interactive προβλέπει αποχή στο 21,5%, ενώ έρευνα του Ifop-Fiducial για το Paris Match και το CNews τοποθετούν την αποχή στο 19%. Η αποχή που καταγράφηκε στην αντίστοιχη ψηφοφορία του 2012 ήταν 20,52%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play