Απειλεί ο Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν ούτε να περπατήσουν με ασφάλεια

Απειλεί ο Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν ούτε να περπατήσουν με ασφάλεια
Ευθεία επίθεση του Τούρκου προέδρου που "ρίχνει λάδι στη φωτιά", δημιουργώντας ξανά ένταση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ευθεία απειλή που εξαπέλυσε στους Ευρωπαίους πολίτες, κάνοντας ακόμα πιο τεταμένη την κατάσταση μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.

“Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στο δρόμο. Εμείς, σαν Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Δημοκρατία”, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε δηλώσει πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό βρίσκεται κοντά σε κατάρρευση.

Φιλοξενώντας περίπου 3 εκατ. πρόσφυγες – τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα – και ανακόπτοντας τη μετανάστευσή τους στην Ευρώπη, η Τουρκία έχει σώσει την ΕΕ από μια «ρατσιστική» αντίδραση που απειλεί το δημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε: “Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη”.

“Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ”, είπε ακόμη.

Ενώ η στήριξη στην Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ παραμένει υψηλή, η πεποίθηση ότι θα συμβεί έχει καταρρεύσει, δήλωσε ο Τσελίκ. Εν τέλει, το ζήτημα θα μπορούσε να παραπεμφθεί στο λαό στο πλαίσιο ενός δημοψηφίσματος για την εκ νέου εφαρμογή της θανατικής ποινής, επισήμανε ο Τούρκος υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play