Επιτυχημένη η ΑΜΚ της ιταλικής UniCredit

Επιτυχημένη η ΑΜΚ της ιταλικής UniCredit
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας ανήλθε στα 13 δισ. ευρώ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, UniCredit, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι δεσμεύτηκαν να καλύψουν το 99,8% των νέων μετοχών, ήτοι να αγοράσουν συνολικά 1,6 δισ. νέες μετοχές, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Η UniCredit ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει αγοραστές και για τις υπόλοιπες μετοχές από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.Η διάθεση των νέων μετοχών έγινε στα 8,09 ευρώ ανά μετοχή.

Η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να διαθέσει μετοχές για την άντληση νέων κεφαλαίων. Η τράπεζα προχωρά ταυτόχρονα σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας και σχεδιάζει να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος από τα επισφαλή της δάνεια.

Η UniCredit ανακοίνωσε ζημιές 13,56 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 έναντι κερδών 153 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω των μεγάλων έκτακτων στοιχείων που κατέγραψε για την εξυγίανση του ισολογισμού της.

Οι μετοχές της τράπεζας σημειώνουν πτώση 1,2% στα 12,29 ευρώ στο Μιλάνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play