Παππάς: Τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

Παππάς: Τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, "θα πρέπει να γίνουν ελάχιστες παρεμβάσεις. Το κρίσιμο είναι ότι διαψεύστηκε η αρχική εκτίμηση ότι θα λαμβάνονταν μέτρα τα οποία θα ήταν καθαρή λιτότητα.

“Η κεντρική σημερινή είδηση είναι ότι οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει θα έχει μηδενικό συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αν ληφθεί δηλ. μέτρο που επιβαρύνει, ταυτόχρονα θα έχουμε ακριβώς αντίστοιχου μεγέθους μέτρα που θα ελαφρύνουν. Αν μειωθεί το αφορολόγητο αντιστοίχως θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, “θα πρέπει να γίνουν ελάχιστες παρεμβάσεις. Το κρίσιμο είναι ότι διαψεύστηκε η αρχική εκτίμηση ότι θα λαμβάνονταν μέτρα τα οποία θα ήταν καθαρή λιτότητα.

Υπογράμμισε ότι θα υπάρχει “ταυτόχρονη ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων” και εξήγησε ότι “οποιοδήποτε πρόσθετο δημοσιονομικό αποτέλεσμα παράγουν τα μέτρα πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονα νομοθετημένο και το μέτρο το οποίο ελαφρύνει”.

Ο Νίκος Παππάς αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ υποχώρησε τόνισε ότι “όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διαπραγμάτευση το ΔΝΤ έλεγε ότι πρέπει να πάρουμε 2% μέτρα μέχρι το 2018. Στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να πάρουμε 2% μέτρα μετά το 2018 και μετά την κατακραυγή και την αποστασιοποίηση όλων των θεσμικών παραγόντων στην Ευρώπη, για τις εκτιμήσεις του έφυγε από το επιχείρημα ότι χρειάζονται μέτρα για να πιαστούν οι στόχοι και έβαλε όλο αυτό πλέγμα των πολιτικών που προτείνει κάτω από την ταμπέλα των μεταρρυθμίσεων”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play