ΗΠΑ: Θέμα ωρών ο διορισμός του Μνούτσιν στο ΥΠΟΙΚ

ΗΠΑ: Θέμα ωρών ο διορισμός του Μνούτσιν στο ΥΠΟΙΚ
Η Γερουσία αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο εκλεχτός του Ντόναλτ Τραμπ.

Τα ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη αναμένεται να επισημοποιηθεί ο διορισμός του υποψηφίου του Τραμπ για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, που αναμένεται να πάρει την τελική έγκριση από τη Γερουσία.

Η «επιστροφή» ενός βετεράνου της Wall Street σε κομβική θέση για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα γίνει για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

Κατά την άποψη οικονομικών κύκλων η οποία έχει διαμορφωθεί στην Ουάσιγκτον, η τοποθέτηση του κ. Μνούτσιν στην ηγεσία του υπουργείου των Οικονομικών στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση Τραμπ εμπιστεύεται τους τραπεζίτες, αλλά και τα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοοικονομικού-επενδυτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική οικονομία.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση του διορισμού του κ. Μνούτσιν, αναμένεται να τον καταψηφίσουν. Από την άλλη μεριά, δεν έχει εκδηλωθεί κάποια αρνητική πρόθεση από τους γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο άνω σώμα του Κογκρέσου.

Η επικύρωση του διορισμού αναμένεται να γίνει με ψήφους 52 έναντι 48, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στις 19:00 (ώρα Ουάσιγκτον).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play