Γαλλικές εκλογές: Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ στο πρόγραμμα της Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ στο πρόγραμμα της Λεπέν
Τα 144 σημεία με τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της έδωσε στην δημοσιότητα η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου».

Την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν ως το απόλυτο φαβορί για την επικράτηση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε τα βασικά σημεία του προεκλογικού προγράμματος της, από τα οποία ξεχωρίζουν η έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ξεκινώντας από τη Λυόν, η Λεπέν αναπτύσσει την εκλογική της πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει 144 «δεσμεύσεις», μεταξύ των οποίων η αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη, η φορολόγηση των συμβάσεων εργασίας ξένων εργαζομένων, η μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και η αύξηση διαφόρων επιδομάτων, καθώς και η μείωση της φορολογίας στις μικρές επιχειρήσεις και της φορολογίας εισοδήματος.

Στο «μανιφέστο» της περιλαμβάνεται η ισχύς μόνον για τους Γάλλους ορισμένων δικαιωμάτων που αυτή τη στιγμή ισχύουν για όλους του κατοίκους της Γαλλίας, όπως η δωρεάν Παιδεία, η πρόσληψη 15.000 αστυνομικών, η κατασκευή περισσότερων φυλακών, ο περιορισμός της μετανάστευσης και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

«Στόχος του προγράμματος είναι πρώτα απ’ όλα να δοθεί στη Γαλλία η ελευθερία της και να δοθεί φωνή στους ανθρώπους», δήλωσε η Λεπέν, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της.

Η Λεπέν δηλώνει πως αν εκλεγεί, θα επιζητήσει αμέσως ανατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να γίνει μια πολύ χαλαρή συνεργασία κρατών χωρίς ενιαίο νόμισμα και χωρίς Σένγκεν, και, αν οι εταίροι στην ΕΕ το αρνηθούν, τότε θα ζητήσει δημοψήφισμα για αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ.

Πάντως, από το εκλογικό της πρόγραμμα λείπουν μακροοικονομικές λεπτομέρειες, δεν δίνονται στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα ή το χρέος, και δεν εξηγεί πώς θα εξισορροπήσει την αύξηση των επιδομάτων με ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας.

Υπενθυμίζεται πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Λεπέν θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 Απριλίου, αλλά θα χάσει στον δεύτερο, στις 7 Μαΐου από κάποιον από τους υποψηφίους των υπολοίπων κομμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play