Ο νέος «πονοκέφαλος» της Ιταλίας είναι η UniCredit

Ο νέος «πονοκέφαλος» της Ιταλίας είναι η UniCredit
Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, εν όψει και της ΑΜΚ με στόχο την άντληση 13 δισ. ευρώ.

Μετά από το… σίριαλ με την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Monte dei Paschi που πέρασε υπό την εποπτεία του δημοσίου, η ιταλική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η UniCredit, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας. 

Η UnCredit ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη μη τήρηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου.

Σε ειδικό έγγραφο της, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, γνωστοποίησε πως η μείωση των κεφαλαιακών επιπέδων οφείλεται σε πρόσθετες χρεώσεις, ύψους 12,2 δισ. ευρώ, για την κάλυψη των προβληματικών δανείων.

Η εν λόγω εξέλιξη έφερε τη μετοχή της τράπεζας να γράφει απώλειες άνω του 5% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου νωρίτερα, φέρνοντας την προσωρινή απαγόρευση του τίτλου της UniCredit.

Σημειώνεται πως η UniCredit το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκκινήσει τη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων, ύψους 13 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play