Χοντραίνει το παιχνίδι ο Μητσοτάκης: Θέλει την πρόταση Τσακαλώτου στη Βουλή

Χοντραίνει το παιχνίδι ο Μητσοτάκης: Θέλει την πρόταση Τσακαλώτου στη Βουλή
Ενισχύει την αντιπολιτευτική τακτική ο Κυριάκος και ζητά από τον ΥΠΟΙΚ να δώσει εξηγήσεις για αφορολόγητο, ΦΠΑ και "κόφτη" στους "153". Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ. "Βλέπει" εξελίξεις μετά το Eurogroup. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τη στρατηγική Μητσοτάκη.

​”Με την χώρα ή με τον Τσίπρα “, αυτό είναι το νέο -και προφανώς με προεκλογικό χρώμα- σύνθημα της ΝΔ , το οποίο προέβαλε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης στις ομιλίες, που έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο. 

Σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος, σε αυτή τη φράση συνοψίζονται τα επιχειρήματα, που ο ίδιος θέλει να παρουσιάσει στην πορεία προς τις κάλπες, η οποία -κατά την άποψη πολλών στην Πειραιώς- είχε ήδη ξεκινήσει. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία και του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση είναι προς όφελος της Ελλάδας και αυτή την θέση υπερασπίζεται με το συγκεκριμένο σύνθημα. 

Για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι εκλογές δεν δημιουργούν πρόβλημα, αλλά αποτελούν την λύση στα οξύτατα προβλήματα, που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα στο πεδίο της οικονομίας και όχι μόνο. Οι εξελίξεις, όπως τονίζουν “γαλάζια” στελέχη στο www.pagenews.gr, θα καθοριστούν εν πολλοίς από την αντίδραση που θα υπάρξει στο Εurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, μετά την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς. Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι τα μέτρα είναι ήδη προ των πυλών και αναμένουν να δουν αν η πρόταση του υπουργού Οικονομικών θα καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα ζητήσει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επισήμως και να παρουσιάσει την πρότασή της πριν από το Εurogroup στην ελληνική Βουλή. Θα καλέσει τον κ. Τσακαλώτο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τον συνάδελφο του, υπουργό Οικονομίας, ο οποίος δήλωσε χθες ότι το ύψος του αφορολόγητου είναι υπό διαπραγμάτευση, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες περί αύξησης του ΦΠΑ και τέλος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επέκταση του “κόφτη” και για μετά το ’18! 

Στελέχη της “γαλάζιας” παράταξης, όπως είναι ο κ. Γεωργιάδης , εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα ψηφίσει τα πάντα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, ενώ άλλοι όπως είναι η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Χατζηδάκης, πιστεύουν ότι το “πακέτο” είναι πολύ βαρύ για να το αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως οι εκλογές δεν πρόκειται να καθυστερήσουν. Τα μηνύματα, τα οποία λαμβάνει η ΝΔ το εξωτερικό πάντως, αναφέρουν πως η Ευρώπη δεν φοβάται τις εκλογές στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό παρά τις ..απειλές της κυβέρνησης περί δήθεν πολιτικής αστάθειας, η στάση των δανειστών παραμένει αμετακίνητη.

Το μήνυμα τέλος, που εκπέμπει σε βουλευτές και κομματικά στελέχη ο κ. Μητσοτάκης, είναι πως πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, καθώς, εάν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει τις εκλογές, θα το κάνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play