“Κράζει” Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος από το Νταβός

“Κράζει” Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος από το Νταβός
«Βολές» κατά του οικονομικού προστατευτισμού από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, που θέλησε να προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον.

Σαφές μήνυμα κατά του Ντόναλτ Τραμπ για το «μέτωπο» της παγκόσμιας οικονομίας θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός που άρχισε τις εργασίες του σήμερα.

Ο Σι τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως «οι λογικές οικονομικού προστατευτισμού και οι πρακτικές απομόνωσης μιας οικονομίας από τις υπόλοιπες δεν μπορούν να προσφέρουν λύση στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας», θέλοντας να δείξει την έντονη αντίθεση του Πεκίνου στα όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, περί «προστασίας της αμερικανικής οικονομίας».

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής επιδίωξης κέρδους και όχι της παγκοσμιοποίησης, συνέχισε ο πρόεδρος της Κίνας από το κεντρικό βήμα του συνεδρίου στο Νταβός.

Οφείλουμε να εξισορροπήσουμε την ανάπτυξη, να την κάνουμε περισσότερο ισχυρή, περισσότερο ανοικτή, περισσότερο αειφόρα, δήλωσε.

Και πρόσθεσε ότι «δεν ωφελεί να κατηγορούμε την παγκοσμιοποίηση» για τα προβλήματα του πλανήτη”, είπε αναφέροντας την ανεργία, τα μεταναστευτικά κύματα και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Κάθε προσπάθεια διακοπής της ροής των κεφαλαίων, των τεχνολογιών και των προϊόντων μεταξύ των χωρών… είναι αδύνατη και αντίθετη με τον ρου της ιστορίας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι «ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play