Για τον πρωθυπουργό είμαστε ήδη εκτός ύφεσης: Η κρίση ήταν 5ετής!

Για τον πρωθυπουργό είμαστε ήδη εκτός ύφεσης: Η κρίση ήταν 5ετής!
Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ της κρίσης της τραγικής πενταετίας από το 2010 έως το 2015, είπε ο κ. Τσίπρας.

Την ώρα που οι δανειστές επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια Grexit, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις για την υπογραφή και τέταρτου μνημονίου, ο πρωθυπουργός παραμονές των Χριστουγέννων από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου, άφησε να εννοηθεί ότι οι Έλληνες δεν βιώνουμε ακόμη την οικονονική κρίση, καθώς αυτή ήταν πενταετής και διήρκησε από το 2010-2015.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ της κρίσης της τραγικής πενταετίας από το 2010 έως το 2015.

Μάλιστα, ο ίδιος επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2015, κάνοντας και χιούμορ με την πρόβλεψη της σύμβασης, που υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να είναι δωρεάν οι μετακινήσεις τις ημέρες των εκλογών.

«Η σύμβαση προβλέπει ότι κατά τις εκλογές οι ψηφοφόροι θα μετακινούνται δωρεάν, αλλά αυτό θα αργήσετε να το κάνετε, οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019», δήλωσε. Ενώ ο ίδιος συνέχισε, απαντώντας σε όσους “μυρίζουν” κάλπες λόγω των περιοδειών του. «Λένε πολλοί γιατί κάνω περιοδείες και απευθύνομαι πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, ακούω τα προβλήματα τους και αναδεικνύω λύσεις. Εγώ δεν θα είμαι ένας πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου, αλλά θα επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες γιατί η μοναδική στήριξή μας είναι οι πολίτες και η στήριξή τους», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα μιας δύσκολης διαδρομής, έχουμε την αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουμε το δύσκολο τελευταίο κάβο».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» προσθέτοντας ότι «δεν φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε, ούτε όμως θα υπογράψουμε και λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Προχωράμε με γνώμονα να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους και να βγούμε από την κρίση».

Δήλωσε, μάλιστα, χαρούμενος τις τελευταίες ημέρες «γιατί καταφέραμε μέσα από την υπεραποδοση των στόχων να δώσουμε από το περίσσευμα και από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών την 13η σύνταξη σε όσους την έχουν ανάγκη». «Είμαι χαρούμενος γιατί πάνω από 1,5 εκατ. ένοιωσαν χθες ανακούφιση αλλά στεναχωριέμαι για τις αντιδράσεις όχι των έξω που είναι αναμενόμενες αλλά των μέσα που δεν στήριξαν το αυτονόητο και δεν στήριξαν την πρωτοβουλία αλλά περίμεναν να μας βάλουν πρόστιμο αλλά διαψεύστηκαν όπως θα διαψευστούν και με την αξιολόγηση».

«Το 2017 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της αισιοδοξίας για τους Έλληνες. Η χώρα θα βγει από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play