Συνάντηση Τσίπρα με την Κορίνα Κρέτσου

Συνάντηση Τσίπρα με την Κορίνα Κρέτσου
Στη τόνωση των επενδύσεων στην Ελλάδα στάθηκαν ο πρωθυπουργός και η Ευρωπαία Επίτροπος.

Συνάντηση με την Επίτροπο της Κομισιόν για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Πέμπτης.

 “Η ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, αποτελεί βασικό πυλώνα για την κοινωνική συνοχή και την αποδοχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η επένδυση στην μικρομεσαία και καινοτόμο επιχειρηματικότητα θα τονώσει την ανάπτυξη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η Ρουμάνα Επίτροπος, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε πολύ καλή, αναφέρθηκε σε κονδύλια, ύψους 260 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στην Ελλάδα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τις καινοτόμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έλαβε την μεγαλύτερη προκαταβολή.

Η κ. Κρέτσου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα απορρόφησης των κονδυλίων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα, ενώ σε ό,τι αφορά τις υποδομές, στάθηκε ιδιαίτερα στο μετρό της Θεσσαλονίκης και στη διαχείριση απορριμμάτων, πρωτίστως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει πληρώσει αδρά ποσά, ως πρόστιμα που επέβαλλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία της μεγιστοποίησης απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανταγωνιστικότητα και την προσέλκυση του ιδιωτικού τομέα σε έργα υποδομών.

Εξάλλου, σε σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι “κατά τη συνάντηση, η κ. Κρέτσου συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το έργο της, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για τις εντυπωσιακές επιδόσεις στην απορρόφηση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία”.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ενδιάμεση ανακατανομή πόρων βάσει της ρήτρας αναθεώρησης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και η διαθεσιμότητα επιπλέον 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι η εσωτερική κατανομή των πόρων αυτών αποτελεί αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ ως βασικού πυλώνα για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αναφέρεται, επίσης, ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο υφυπουργός παρά τω Ππρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play