Γερμανία: Οι χριστιανοκοινωνιστές “στριμώχνουν” την Μέρκελ για το μακελειό
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο που σκόρπισε το θάνατο, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο πως η προεκλογική χρονιά που ξεκινά σε 9 μέρες για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία θα έχει ως κύριο θέμα της το προσφυγικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αδερφό κόμμα του CDU (χριστιανοδημοκράτες) της Άγκελα Μέρκελ, CSU (χριστιανοκοινωνιστές) θέλει να σηκώσει ψηλά σκληρή στάση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό φάνηκε από την τοποθέτηση του επικεφαλής του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ, στο υπουργικό συμβούλιο.
“Οφείλουμε στα θύματα, στους συγγενείς τους και σε όλο τον κόσμο να ξανασκεφθούμε την πολιτική μας στο προσφυγικό και στα θέματα ασφαλείας.” Με αυτή τη δήλωση εννοεί στην πραγματικότητα την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.
Οι δηλώσεις του σχολιάστηκαν ευρέως τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα και επικρίθηκαν διότι υπάρχει η υπόνοια πως η CSU ήθελε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ο Ζεεχόφερ όμως αμύνεται και δηλώνει πως δεν υπάρχει φθηνή πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τα λεγόμενά του.
Γεγονός όμως παραμένει ότι μια ημέρα μετά τα φοβερά γεγονότα στο Βερολίνο, η CSU δεν έχασε χρόνο για να ασκήσει δριμεία κριτική στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ.
“Έφοδος” στους ψηφοφόρους του AfD
Πριν από μια έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν δήλωσε πως “πρέπει να επανεξετάσουμε ολόκληρο το σύστημα. Πως είναι δυνατόν να ζουν άνθρωποι στη χώρα χωρίς να είναι ξεκάθαρο από πού προέρχονται και πόσο χρονών είναι”. Και ο υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ συμπλήρωσε πως “το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα και να μην ασκεί ελέγχους μόνο στα σύνορα αλλά και στις πλατείες και στους δρόμους της χώρας”.
Την ώρα που ο Ζέντερ έκανε αυτές τις δηλώσεις, η κατάσταση στο Μόναχο ήταν ήσυχη. Δεν επικρατούσε ούτε φόβος ούτε πανικός. Μια ειδική ομάδα εργασίας πάντως έχει αναλάβει να προχωρήσει σε προτάσεις με στόχο “τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και τον περιορισμό των μεταναστών”. Και οι προτάσεις αυτές έγιναν σε μια στιγμή που δεν ήταν τίποτα γνωστό για την ταυτότητα του δράστη. Αλλά ακόμα κι αν τεθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών που θα έλθουν στη χώρα αυτό πως μπορεί να παρεμποδίσει τρομοκρατικά χτυπήματα στο μέλλον;
Στόχος του Ζεεχόφερ είναι να ξεπεράσει την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας