ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση εργαζομένων στα ΜΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση εργαζομένων στα ΜΜΕ
Το καθεστώς των χαριστικών τραπεζικών δανείων και των σχέσεων διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε μη βιώσιμες επιχειρήσεις, τονίζει η Κουμουνδούρου.

Να αναλάβει η Κυβέρνηση πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Λαμπράκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, αφού τονίζει πως : “Το καθεστώς των χαριστικών τραπεζικών δανείων και των σχέσεων διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε μη βιώσιμες επιχειρήσεις” καταλήγει: 

“Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα κινδυνεύει η εργασία τους, όπως το κάναμε πάντα. Πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, τα αρμόδια θεσμικά όργανα, τη Βουλή, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ως προϋπόθεση της ανεξάρτητης ενημέρωσης”. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Οι εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία.Είναι αποτέλεσμα της προϊούσας κρίσης του Τύπου και των ιδιότυπων χαρακτηριστικών “ανάπτυξης” των ελληνικών ΜΜΕ. Το καθεστώς των χαριστικών τραπεζικών δανείων και των σχέσεων διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε μη βιώσιμες επιχειρήσεις. 

Εκείνοι που εξέθρεψαν και συμμετείχαν στη διαμόρφωση του προηγούμενου καθεστώτος σήμερα προσπαθούν να κάνουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, τα δικαιώματα των οποίων σε κάθε χώρο δουλειάς εκλαμβάνονται ως “αριστερή ιδεοληψία”. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα κινδυνεύει η εργασία τους, όπως το κάναμε πάντα. Πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, τα αρμόδια θεσμικά όργανα, τη Βουλή, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ως προϋπόθεση της ανεξάρτητης ενημέρωσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την πολυφωνία των ΜΜΕ ως συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. 

​Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα σήμερα ​φέρεται να σχεδιάζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ​,​ μετά τις νέες επιφυλάξεις που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού ​Οικονομικών κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης του Euroworking​ ​Group. 

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να συγκαλέσει εκτάκτως τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σήμερα, Τετάρτη. 

Η διαβούλευση και οι επαφές ​βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν διακοπεί. Σε ό,τι αφορά στις γραπτές διαβεβαιώσεις​ που έχουν ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αν και επισήμως ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την ύπαρξη της επιστολής Τσακαλώτου​, ο ​ο υπουργός Οικονομικών “αναμένεται να στείλει την επιστολή εφόσον κρίνεται ότι είναι χρήσιμο για τη διαδικασία​​”.​​

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play