Δέσμευση Λαβρόφ – Τσαβούσογλου για “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”

Δέσμευση Λαβρόφ – Τσαβούσογλου για “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”
Το βλέμμα της Ρωσίας και της Τουρκίας στην επόμενη μέρα της Συρίας, όπως "έδειξαν" οι δύο υπουργοί Εξωτερικών.

Μήνυμα πως “δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση προς την πλευρά των τρομοκρατών” θέλησε να στείλει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ από την Άγκυρα όπου βρέθηκε για να τιμήσει τον Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα. 

Σε εκδήλωση στην μνήμη του Καρλόφ, όπου παρευρέθηκε και ο Τούρκος ομόλογος του, Μεβλέτ Τσαβούσογλου, ο κ. Λαβρόφ είπε πως “οι διαπραγματευτές μας, καθώς και η προσεχής τριμερής συνάντηση μαζί με τον Ιρανό ομόλογό μας να επιτρέψουν να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα συντείνουν στην προώθηση της διαδικασίας διευθέτησης στη Συρία (…) αλλά χωρίς να γίνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στους τρομοκράτες”.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων στην Τουρκία για την ταχεία αντίδρασή της στη δολοφονία.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει “το κοινό έργο για την πολιτική διευθέτηση στη Συρία, όπως και για την ανάπτυξη του συνόλου των διμερών σχέσεων”.

Τόνισε πως ο βασικός στόχος του δράστη ήταν να βλάψει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις “και να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε επιτύχει με τις κοινές μας προσπάθειες τον τελευταίο καιρό”. “Η Ρωσία όπως και η Τουρκία αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους οργανωτές της εγκληματικής ενέργειας να επιτύχουν τον στόχο τους” πρόσθεσε.

Αργότερα σήμερα, ο Λαβρόφ θα έχει διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη Συρία με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στο τέλος των συνομιλιών, θα διεξαχθεί τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play