Στα “κάγκελα” η Βουλή για τα… “παιχνίδια” Τσίπρα με τον μποναμά

Στα “κάγκελα” η Βουλή για τα… “παιχνίδια” Τσίπρα με τον μποναμά
Πληθαίνουν οι "φωνές", που μιλούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή στις 22/01 ή στις 19/02, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του pagenews. "Παρών" ψηφίζει η ΝΔ, τερματίζει την κόντρα με την κυβέρνηση. "Ναι" από ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, αποχή από Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία.

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για τα… προεκλογικά “δώρα”, που μοίρασε ο πρωθυπουργός σε συνταξιούχους και νησιώτες. Αυτή την ώρα οι τόνοι στην Ολομέλεια έχουν ανέβει κατακόρυφα, με χαρακτηριστικό το έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Η Βουλή θυμίζει “βαβέλ” και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μοιάζουν με “καζάνι που βράζει”, στον απόηχο της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να κηρύξει ονομαστική ψηφοφορία για τον “μποναμά”, που ο ίδιος αποφάσισε και ανακοίνωσε, μεταφέροντας και στο εσωτερικό την κρίση, που έχει ξεσπάσει για το ελληνικό ζήτημα στους ευρωπαϊκούς κόλπους.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ξεκάθαρο εκβιασμό της Βουλής. Όπως λένε, ο ίδιος επιδιώκει να κερδίσει ένα ισχυρό “όπλο”, ώστε να αντιμετωπίσει τους δανειστές, οι οποίοι “πάγωσαν” τα μέτρα για το χρέος, ως “αντίποινα” στην πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα για τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης.

Οι εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή είναι καταιγιστικές, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο Αλέξης Τσίπρας παίζει επικοινωνιακά “παιχνίδια” σε εσωτερικό και εξωτερικό. Το ερώτημα, που γεννάται τώρα, είναι αν ο πρωθυπουργός τραβάει και το τελευταίο του “χαρτί” με απώτερο σκοπό την καλύτερη δυνατή συμφωνία ή στρώνει το χαλί για πρόωρες εκλογές, επιδιώκοντας να δραπετεύσει από την εξουσία και καταγγέλλοντας συμμαχία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τους δανειστές, η οποία δεν αφήνει τον ίδιο και την κυβέρνησή του να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Τα σενάρια, πάντως, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ολοένα και “φουντώνουν”. Γαλάζια δε στελέχη, μιλώντας την Πέμπτη στο www.pagenews.gr, επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει εκλογές σύντομα, με επικρατέστερες ημερομηνίες διεξαγωγής 22 Ιανουαρίου ή 19 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του www.pagenews.gr στις 9/12.

Ο πρωθυπουργός πέταξε το “γάντι” στην ΝΔ και εκείνη το “σήκωσε”, δηλώνοντας πως θα ψηφίσει “παρόν”, πηγαίνοντας στο τέρμα τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.pagenews.gr, η απόφαση της ΝΔ ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, στις 9 το πρωί της Πέμπτης, υπό την προεδρία των δύο αντιπροέδρων, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι από χθες το βράδυ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιεί επαφές με κορυφαίους, Ευρωπαίους παράγοντες.

Όπως πληροφορείται το www.pagenews.gr, η ΝΔ αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε αποχώρηση και “παρών”, ωστόσο εάν το κόμμα αποφάσιζε να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, τότε θα έστελνε μήνυμα ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα του τόπου, επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο. Μάλιστα, με δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και ανήθικο» τον Αλέξη Τσίπρα για τους «πολιτικούς τακτικισμούς» με τους οποίους, όπως λέει, «εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα».

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας. Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, σε αντίθετη ρότα με τη ΝΔ κινήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία θα υπερψηφίσει την “παροχολογία” του πρωθυπουργού. “Η απόφαση του ESM να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος είναι μειωτική για την χώρα, και επιβαρύνει το ήδη δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Δυστυχώς οι ψευτοπαλλικαρισμοί του κ. Τσίπρα υπονομεύουν ακόμη και τα πενιχρά αποτελέσματα της διπλά αποτυχημένης διαπραγμάτευσης του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μη χάσουν το εφ’ άπαξ βοήθημα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι δεν πρέπει να πληρώσουν τους λανθασμένους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Ούτε και η χώρα βέβαια. Βοήθημα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα με δήλωση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και υπερψηφίζει στην Βουλή”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του.

Υπέρ θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

Αποχή επιλέγει στο μεταξύ το Ποτάμι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ θα αποχή επέλεξε και η Ένωση Κεντρώων. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προϊδέασε μέσω twitter για τη στάση του κόμματος του. “Υπάρχουν οι φοβισμένοι της αντιπολίτευσης με τα “ναι μεν αλλά”, υπάρχουν & οι Βουλευτές από το Ποτάμι που τολμούν να πουν όχι στην κοροϊδία!”, έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play