Ψηφίστηκαν τα 4 νομοσχέδια κατά των διακρίσεων στην εργασία

Ψηφίστηκαν τα 4 νομοσχέδια κατά των διακρίσεων στην εργασία
Στην Ολομέλεια έγινε ονομαστική ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, του Ποταμιού και ανεξαρτήτων βουλευτών.

Ψηφίστηκαν τα τέσσερα πρώτα άρθρα του νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος, φυλής, εθνότητας, θρησκείας κλπ.

Στην Ολομέλεια έγινε ονομαστική ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, του Ποταμιού και ανεξαρτήτων βουλευτών προκειμένου να αποτυπωθεί η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα άρθρα 1 έως και 4, που αποτελούν και βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου.

Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων. «Κατά» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ οι κ.κ. Κ. Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ναι» ψήφισαν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ζουράρης ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Πάνος Καμμένος, Ελ. Κουντουρά, ο Γ. Λαζαρίδης, Β. Κόκκαλης.

Με τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ορίζεται η προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και η καταπολέμηση των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας (στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες. Επανακαθορίζεται – διευρύνεται η έννοια των διακρίσεων (έμμεση και άμεση) και του όρου «παρενόχληση» και εισάγονται νέοι ορισμοί (διάκριση λόγω σχέσης, διάκριση λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών, πολλαπλή διάκριση, εύλογες προσαρμογές). Μεταξύ άλλων προστίθενται ως λόγοι απαγορευμένων διακρίσεων η εθνική καταγωγή, οι γενεαλογικές καταβολές, η χρόνια πάθηση, η οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του φύλου. Ορίζεται ότι η αρχή της ίσης μεταχείρισης εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θίγει τις διατάξεις και τις προϋποθέσεις του νομικού καθεστώτος των υπηκόων τρίτων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Επίσης καθορίζονται εκ νέου οι περιπτώσεις στις οποίες επιτρέπεται η δικαιολογημένη διαφορετική μεταχείριση λόγω ειδικών επαγγελματικών απαιτήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play