Εκσφενδονίζει (ξανά) απειλές ο Ερντογάν μετά την “τιμωρία” του Ευρωκοινοβουλίου

Εκσφενδονίζει (ξανά) απειλές ο Ερντογάν μετά την “τιμωρία” του Ευρωκοινοβουλίου
Θα ανοίξουμε την κάνουλα και θα σας πλημμυρίσουμε με πρόσφυγες, τονίζει ο "σουλτάνος", κινούμενος στη "γραμμή" Γιλντιρίμ. Δεν πτοείται ο Ερντογάν από το "πάγωμα" των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. "Ψυχρολουσία" στην Αθήνα. Εκτός ελέγχου το προσφυγικό.

Το παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει τέλος! Οι συνεχείς απειλές, τις οποίες ο ίδιος εκσφενδονίζει σε κάθε ευκαιρία κατά της ΕΕ, προκαλούν την έντονη ανησυχία της Αθήνας, εν μέσω ανεξέλεγκτης κατάστασης στο προσφυγικό και ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνονται να “κλονίζονται” επικίνδυνα από τις περίεργες ορέξεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος θέτει ξανά και ξανά ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μία μέρα αφότου το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε, ψηφίζοντας υπέρ του “παγώματος” των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, να τιμωρήσει τον “σουλτάνο” για το ανελέητο πογκρόμ, που ο ίδιος έχει εξαπολύσει κατά δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα του τον περασμένο Ιούλιο, ο Ερντογάν περνά στην αντεπίθεση και απειλεί πως θα ανοίξει την κάνουλα και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες.

Ειδικότερα, συνεχίζοντας το σκληρό “ροκ”, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε συνέδριο υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην πόλη Καντέμ, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους “μη μας πιέζετε, μη μας απειλείτε. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι πύλες των συνόρων θα ανοίξουν. Εμείς έχουμε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός μας, έχουμε δώσει 15 δισ. και η Ευρώπη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ μόλις χθες και ο πρωθυπουργός της χώρας προχώρησε σε ανάλογες τρομοκρατικές δηλώσεις.

“Ούτε εγώ ούτε ο λαός μου δεν θα επηρεαστεί από αυτές τις ξεκάθαρες απειλές. Δεν μας νοιάζει ακόμα και αν όλοι ψηφίσετε «ναι» στο ψήφισμα”, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί”, τόνισε την περασμένη Πέμπτη ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς.

“Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι απειλές Ερντογάν εξαπολύονται σε μία άκρως κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο “κύμα” προσφύγων. Τα νησιά του Αιγαίου “ασφυκτιούν” από οργισμένους μετανάστες, οι οποίοι διαμαρτύρονται ακόμη και με βίαιο τρόπο αφενός για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και αφετέρου για την καθυστέρηση, που σημειώνεται στην αξιολόγηση των αιτήσεων ασύλου, οι οποίες πλέον σχηματίζουν “βουνό”.

Τα hot spots μετατρέπονται καθημερινά σε πεδία μάχης. Φωτιές, ξυλόδαρμοί, μαχαιρώματα, ακόμα και μοιραίο θάνατοι, όπως στην περίπτωση της πυρκαγιάς στη Μόρια, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, με τους νησιώτες να βρίσκονται στα “κάγκελα” και τους δημάρχους σε απελπισία. 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και άπραγη τις εξελίξεις. Δεν έχει κανένα εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση νέας έξαρσης της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, είναι σε ανοιχτή κόντρα με τους δημάρχους των νησιών, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με τη ΝΔ, εκδηλώνοντας ξενοφοβικές αντιδράσεις και παρασύροντας τους κατοίκους σε μετωπική σύγκρουση με τους πρόσφυγες.

Η κατάσταση στο προσφυγικό στέλνει SOS στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καιρός “αγριεύει” και ο Τούρκος πρόεδρος έχει απειλήσει πολλάκις την Ευρώπη ότι αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα για τη βίζα, τότε ο ίδιος θα καταγγείλει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, γεγονός που αν συμβεί, τότε θα πάρουν τα “σκάγια” και την Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play