Κυριάκος: Ανοίγματα στην Κεντροαριστερά, “ζυμώσεις” για την κάλπη

Κυριάκος: Ανοίγματα στην Κεντροαριστερά, “ζυμώσεις” για την κάλπη
Κάλεσμα Μητσοτάκη για πολιτική και κοινωνική συστράτευση κατά της κυβερνητικής ανευθυνότητας. Δεν βγαίνουν οι χρόνοι της αξιολόγησης, εκτιμούν στην Πειραιώς και επιμένουν σε εκλογές. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τα ανοίγματα του Κυριάκου και την επίσκεψή του στο Πεντάγωνο.

Την πεποίθηση ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν λύνει τα πολλά και ποικίλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, εκφράζουν στελέχη της ΝΔ και προειδοποιούν ότι ο χρόνος θα είναι πολύ “σκληρός”, λόγω και των νέων μέτρων που επεξεργάζεται αυτή την ώρα η κυβέρνηση. 

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν φτάσει ήδη πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να αυξήσει τους φόρους το ’17, προκειμένου να αποφευχθεί ο “κόφτης”, που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι του ’15. Με βάση το σκεπτικό αυτό, οι υπουργοί που διαπραγματεύονται με την τρόικα ευελπιστούν ότι με τους νέους φόρους θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό, το οποίο αναπόφευκτα θα παρουσιαστεί κι έτσι θα αποφύγουν την αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ , εκτός από την υιοθέτηση μιας επιθετικής πολιτικής κατά της κυβέρνησης (κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον σχηματισμό της σκιώδους κυβέρνησης), συνεχίζει τα ανοίγματά τους και προς τους ψηφοφόρους που δεν είχαν στηρίξει μέχρι τώρα το δικό του κόμμα. Χθες, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου, «Το νησί που φεύγει», ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που στέκονται – όπως είπε – απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης. «Επάνω στην αλήθεια θα στηριχθεί ο νέος πατριωτισμός τον οποίο εμείς υπηρετούμε και υψώνουμε ως αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό που μας καταστρέφει», τόνισε χαρακτηριστικά. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα γίνει ο καταλύτης αυτής της πανστρατιάς κι επεσήμανε ότι από την ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα «θα φανεί ποιοί μένουν στα εύκολα λόγια και ποιοί θα είναι διατεθειμένοι να μπουν για τα καλά στο δύσκολο καμίνι της πολιτικής δράσης».

Ο κ. Μητσοτάκης, επανέφερε το αίτημα του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας ότι είναι «επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό. Η χώρα δεν χρειάζεται απλά και μόνο ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Χρειάζεται και ένα νέο πολιτικό πρότυπο. Χρειάζεται να εφεύρουμε μια «πολιτική του Μετα-Λαϊκισμού.

“Είναι αλήθεια” – κατέληξε – “ότι διαμορφώνεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό ρεύμα αλλαγής. Ένα ρεύμα που οφείλουμε όμως να αξιοποιήσουμε θετικά και παραγωγικά. Όχι μόνο ως ένα πρόσκαιρο σύμπτωμα αντίδρασης στην πιο αποτυχημένη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Αλλά ως ένα θετικό ρεύμα δημιουργικής επανάστασης. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι μόνο να είμαστε καλύτεροι από τους προηγούμενους. Πρέπει να βάλουμε τον πήχυ πολύ πιο ψηλά”.

Σήμερα το πρωί , ο επικεφαλής της ΝΔ επρόκειτο να επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενημερωθεί από τον κ. Π. Καμενο για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη ΝΔ υπάρχει έντονη ανησυχία , σχετικά με την ανατροπή που έχει συντελεστεί στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, ενώ παράλληλα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κλιμάκωση των επιθέσεων στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, από την πλευρά της γείτονος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play