Τέλος η 48ωρη εκεχειρία στην Υεμένη

Τέλος η 48ωρη εκεχειρία στην Υεμένη
Εντείνονται οι ανησυχίες για για περαιτέρω άνοδο του αριθμού στην περιοχή.

Έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας η εκεχειρία  κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη εξαιτίας των «παραβιάσεων» που διέπραξαν οι σιίτες ένοπλοι Χούτι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αραβικού συνασπισμού που υποστηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

“Το μεσημέρι σταματά”, δήλωσε ο Σαουδάραβας στρατηγός Άχμεντ Ασίρι την ώρα ακριβώς που έληγε η κατάπαυση του πυρός, που κήρυξε για 48 ώρες το Σάββατο ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός.

“Η ανακοίνωση σχετικά με την εκεχειρία ανέφερε ότι ανανεωνόταν αυτόματα, αν γινόταν σεβαστή”, εξήγησε, κάνοντας λόγο για 563 παραβιάσεις στο εσωτερικό της Υεμένης και 163 στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

“Δεν υπήρξε κανένας σεβασμός, μόνο παραβιάσεις”, πρόσθεσε ο Ασίρι, επισημαίνοντας: “Σε στρατιωτικό επίπεδο προς το παρόν δεν υπάρχει καμία διαταγή για παράταση της εκεχειρίας. Έχει τελειώσει”. Στο μεταξύ οι μάχες μεταξύ των Χούτι και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων εντείνονταν καθώς πλησίαζε η λήξη της εκεχειρίας.

Δεκαπέντε Χούτι και εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων τη νύχτα στην Τάεζ και τα περίχωρά της.

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά των ανταρτών εναντίον συνοικιών της πόλης αυτής που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play