Οι Ρώσοι ετοιμάζουν ταξίδια στον Β. Πόλο

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν ταξίδια στον Β. Πόλο
Τα τουριστικά γραφεία και το περιφερειακό παράρτημα της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μελετούν την όλη διαδρομή προς τον Βόρειο Πόλο μέσω του οικισμού Χατάνγκα.

Οι τουριστικοί πράκτορες και το παράρτημα της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας του Κρασνογιάρσκ, μελέτουν την διοργάνωση τουριστικών ταξιδίων στον βόρειο Πόλο, μέσω μιας διαδρομής που θα περνάει από το χωριό Χατάνγκα και θα είναι εναλλακτική της διαδρομής που διέρχεται μέσω Νορβηγίας, ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού της περιοχής του Κρασνογιάρσκ Όλγα Βασιλένκο.

Η κ. Βασιλένκο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από την Κίνα, καθώς για την νέα τουριστική διαδρομή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως η ίδια είπε, περίπου 400 κινέζοι τουρίστες, ενώ το πρώτο ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του 2018. 

“Τα τουριστικά γραφεία και το περιφερειακό παράρτημα της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μελετούν την όλη διαδρομή προς τον Βόρειο Πόλο μέσω του οικισμού Χατάνγκα, και όχι μέσω του Σπιτσμπέρκγεν” δήλωσε η Βαισλένκο.

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί, ότι φιλανδικά τουριστικά γραφεία εξετάζουν το ενδεχόμενο διαδρομής με πλωτά μέσα, από το Κρασνογιάρσκ με προορισμό την Φινλανδία μέσω της Αρκτικής Θάλασσας -με σκάφος μέσω του ποταμού Γιενισέι από το Κρνασνογιάρσκ έως τις εκβολές του στην θάλασσα του Κάρς και με περαιτέρω μεταβίβαση στην θαλάσσια περιοχή της Λευκής θάλασσας και εν συνεχεία στην Αγία Πετρούπολη και τη Φινλανδία. Το σημείο μεταβίβασης προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play